Šály a šátky pro všechna roční období JARO

Proměnlivé roční období nám lehce komplikuje život, ale s našimi tipy vás provedeme obdobím, kdy taje sníh, začíná svítit slunce, vše se rozjasňuje a zelená. Krásné letní období dovolených, kdy pálí slunce a zmrzlina chutná skvěle. I sychravý podzim je krásné období a má své kouzlo plné barev. Čistě bílá zima je nádherná, když pod námi křupe sníh a my se zahřejeme voňavým svařákem.
 

Pro všestranné jaro - různé šály od pletených po hedvábné

Sníh taje, slunce opět nabírá sílu, příroda se probouzí k novému životu - na jaře to mnoho lidí táhne ven, aby si užili první sluneční paprsky a první pupeny a květy. Modrá obloha a sluneční paprsky však mohou klamat a vzduch může být stále velmi chladný. Přesto se rychle stává příliš teplým pro hřejivé vlněné šály ze zimy. Které šály jsou tedy vhodné na jaro?

Lehké a vzdušné, volně háčkované šály jsou ideální pro slunečné jaro.

V prvních jarních týdnech není sníh ničím neobvyklým. Součástí převládajícího tání je stále také studený vítr a možná i studený déšť. V této fázi jara se teplé pletené šály mohou a měly by se stále nosit. Jen to nemusí být tlusté nadměrné modely ze zimy. Loop šály z hrubého úpletu, tvídové pro business outfity nebo mírně volnější háčkované či pletené verze nyní také splňují ochranný efekt a vypadají lépe s prvními poupaty květin.

Jak se venku pomalu otepluje, mohou být látky ještě lehčí. Hedvábí a měkké, hladké bavlněné látky zabraňují průvanu a chrání krk, ale nezadržují teplo. Vhodnou volbou může být také šátek.

                                                                                     

 

Barevné vzory nebo jemné pastelové barvy?

Na jaro se skvěle hodí také teplé, ležérní a lehké šátky nebo šály s karo vzorem.

Jaro je tradičním obdobím pro pastelové barvy. Jemné barvy se zkrátka báječně hodí k probouzející se přírodě. Na jaře jsou však trendy i jiné jednobarevné barvy. Divokým vzorům byste se naopak měli vyhnout. Pokud chcete, aby byl šátek barevný, jsou lepší volbou zvolit jemné přechody mezi barvami, pruhy a kostky. Květinové vzory můžete také zvolit, ale převážně se hodí spíše na léto nebo pozdní jaro.

Rychlá volba k vázání je lehká tunelová / loop šála pro čistý vzhled v každé situaci.

Obecně platí, že jarní období je móda šátků. Krátce po zimě jsou vhodné a stylové lehčí pletené styly. S blížícím se létem by měly být šály a šátky lehčí a barevnější.

Loop ke krku nebo dlouhé šály?

V zimě mohou být šály stále velmi dlouhé a široké, s konci sahajícími až ke kolenům. Na jaře by však měly být o něco kratší. Praktické jsou zejména loop šály. Tunelové / loop šály se obzvláště snadno oblékají, aranžují a jsou kompaktní. Poskytují účinnou ochranu před chladným vzduchem, a přitom nejsou příliš silné. Samozřejmě za předpokladu, že zvolíte lehký materiál.

Lze je nosit i k business vzhledu. Pokud jste zvolila elegantní sytl nebo je předepsán business dress code, je však lepší zvolit šátky nebo malé šály, které jsou o něco tradičnější.

Další tipy, co zvolit dle ročního období, vám ukážeme zase příště. Přejeme vám krásné slunné dny. 

Vaše Tina móda

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz