Šály a šátky pro všechna roční období LÉTO

Dnes je první letní den a máme krásné letní teploty. Tělo nám prohřívají sluneční paprsky, zmrzlina i míchaný drink chutnají skvěle. Poradíme, jak se ochránit před sluncem a najít ten perfektní šátek nebo šálu proti žhnoucímu slunci.
 

Šátky na léto: vzdušné, lehké a ležérní

Veselý, všestranný a barevný začátek léta.

Šátek v létě? Ano. Protože i když teploty stoupají: Lehká, vzdušná letní šála nebo šátek nabízí ochranu. Může také opticky zpestřit a vylepšit oblečení a nemusí se vždy nosit kolem krku.

Hlavní věcí jsou lehké tkaniny

Na letním slunci se nevyhnutelně potíte. Aby letní šála nepřidávala na horku, měli byste volit zejména lehké a vzdušné látky. Ideální jsou hedvábné a hladké bavlněné tkaniny. Výhodou přírodních vláken je také to, že mají mírně chladivý účinek, dobře absorbují vlhkost a odvádějí ji ven. Letní šála tedy nemá hřejivý účinek, ale může učinit horko snesitelnějším. To však není její jediná výhoda.

Letní šátky a šály poskytují ochranu

Slunce neúprosně praží a vaše ramena jsou již zarudlá - lehká šála nabízí ochranu. I když je to jen lehká vrstva látky, má mírný filtrační účinek. Samozřejmě nenahradí ochranu před sluncem ani pobyt ve stínu, ale nabízí dodatečnou ochranu. Umístěný přes ramena a paže může také chránit dekolt před intenzivním slunečním zářením.

Na pláži lze také použít šátek nebo šálu a proměnit bikiny v plážový outfit skládající se z horního dílu a sukně. A když se večer ochladí, udrží chladný průvan daleko od vašeho krku.

Šátek nebo šála? 

Buďte kreativní - šátky a šály to umožňují.

Je to především otázka vkusu. Velká šála nebo široký šátek nabízí tu výhodu, že se dá uvázat a použít mnoha různými způsoby. Omotaný kolem ramen nebo boků, uvázaný na uzel nebo upletený do copu - možností je nekonečně mnoho.

Krátké šátky a malé šály se naopak hodí k letním, ale ne tak ležérním outfitům. Lze je také použít jako šátky a čelenky do vlasů. Namísto rozhodování mezi šátkem nebo šálou, velkým nebo malým, je proto pro ženy nejlepší mít na výběr malý výběr letních šátků. Má to smysl tak jako tak, abyste si mohly vybrat ten správný k aktuálnímu oblečení a příležitosti.

Uni nebo barevný?

V létě tu není ani jedno, ani druhé. Stejně vhodné jsou květinové vzory, jasné barvy v jemných přechodech, jednoduché tečky nebo jednobarevné barvy. Čím barevnější je zbytek outfitu, tím nenápadnější by měl být šátek. K bílým šatům nebo hladkému tričku však může být letní šátek pestře vzorovaný a poutat pozornost. Vytvoříte tak poutavý akcent a ozvláštníte outfit.

Letní šátek k pracovnímu oblečení?

Elegantní a seriózní zároveň a to s hedvábnou šálou.

Business look dovoluje jen několik odchylek a barevných stříkanců, zejména ve velmi seriózních a seriózních oblastech. I letní šátky by mohly působit příliš křiklavě a ležérně. Lehké šátky z jemných látek jsou však určitě možné. Uvázané nebo spletené, volně kolem krku nebo dokonce s mašlí mohou profesionální vzhled, jak zdůraznit, tak uvolnit.

V každém případě má smysl zvolit šátek, který odpovídá aktuálnímu oblečení a příležitosti.

Seriózní styl nemusí být nudný

Pokud jde o vzory a barvy, je však třeba být trochu zdrženlivý. Vyhněte se příliš jasným barvám. Mírný kontrast ke kostýmu v tlumených barvách je samozřejmě povolen.

 

Další tipy, co zvolit dle ročního období, vám ukážeme zase příště. Přejeme vám krásné a pohodové léto. 

Vaše Tina móda

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz